Teória grafov - Sarvaš, Marcel; Borovička, Adam; Melechovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Táto bakalárska práca popisuje základné teoretické a praktické informácie na tému "Teória grafov". Celkom je rozdelená na tri hlavné kapitoly. Prvá kapitola sa zaoberá teoretickým vymedzením, historickým vývojom a vysvetlením základných pojmov z danej terminológie. Táto terminológia je potrebná pre pochopenie termínov a postupov z nasledujúcich kapitol. Taktiež sú súčasťou tejto kapitoly obrázky, ktoré majú uľahčiť pochopenie textu. Následne je druhá kapitola venovaná popisu najznámejších metód grafického riešenia úloh, s ich praktickým využitím na vymyslených príkladoch. V tretej kapitole sú zobrazené dve známe úlohy. Jedná sa o "Úlohu čínskeho poštára" a "Úlohu obchodného cestujúceho". Pri každom type úlohy sa nachádza teoretický popis, matematický model a príslušné riešenie (použitý software Lingo). Práca je následne ukončená zhrnutím, možným rozšírením a vlastnými postrehmi autora.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses