Strategická analýza - Jedličková, Martina; Krause, Josef, 1978-; Vilikusová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této práce je poskytnout strategickou analýzu Českému národnímu podniku s.r.o. Tento podnik se zabývá prodejem českých výrobků a také výrobou kosmetických produktů. První část práce se zabývá vysvětlením teoretických pojmů a postupů pro vytváření strategické analýzy. Nejdříve je prováděna vnější analýza okolí, jeho vlivů a faktorů. Vnější analýza se dělí na analýzu makrookolí, zde je použita tzv. PEST analýza a analýzu mikrookolí, kde je aplikován Porterův model Pěti konkurenčních sil. Dále jsou zkoumány vnitřní faktory, tedy zdroje a schopnosti jejich využití. Pro vnitřní analýzu je použita finanční analýza a hodnototvorný řetězec. Na závěr těchto dvou analýz je provedena syntéza. SWOT analýza a analýza specifických předností shrnují zjednodušeně vnitřní i vnější analýzy. Veškerá teorie je pak aplikována v praktické části. Tato práce má být prakticky využitelná pro vedení podniku a poskytnout podněty ke strategickému rozhodování.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses