Rozvoj lázní Poděbrady podle plánů Františka Jandy - Kvačková, Barbora; Šulcová, Irena; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá historií urbanistického řešení a jeho dopady na vývoj města Poděbrady. V práci jsou popsány a diskutovány klíčové plány architekta Františka Jandy od roku 1910 do roku 1948. V každém základním historickém období české historie od roku 1908 do současnosti je popsán stavební vývoj lázeňské části města a na příkladech jsou uvedeny stavební aktivity města. V každé kapitole je také zhodnoceno, jak se konkrétní období celkově odrazilo na urbanistickém obrazu města. V závěrečném shrnutí jsou uvedeny kladné i záporné dopady plánů Františka Jandy na současnou podobu Poděbrad. Z pozitivních dopadů jsou nejdůležitější: 1) Vytvoření základů urbanistické koncepce lázeňského města, 2) Promyšlené propojení města s okolní přírodou, 3) Uchování klidové zóny v lázeňském středu. K negativním dopadům patří: 1) Podcenění významu automobilové dopravy a jejího řešení v rámci města, 2) Přecenění významu železnice a negativní působení tělesa železniční trati ve městě.
Vedoucí práce: Irena Šulcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses