Problematika výnosů dle IFRS a nástin probíhajícího projektu revize - Váňová, Adéla (2013)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat problematiku výnosů v souladu s pravidly Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a dané poznatky konfrontovat s českými účetními předpisy. Nejobsáhlejší část bakalářské práce je věnována samotnému standardu IAS 18 -- Výnosy, popisuje výnosy od jejich definice až po jejich vykázání. Závěrečná část práce přibližuje konvergenční projekt "Revenue Recognition", jehož ukončením dojde k vydání nového standardu "Revenue from Contracts with Customers" - "Výnosy ze smluv se zákazníky".