Zneužití tradiční lidové kultury ke komerčním účelům - Zelinková, Barbora; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této bakalářské práce je zmapování problematiky zneužívání tradiční lidové kultury ke komerčním účelům. Hlavní část se věnuje jednotlivým způsobům zneužívání, důsledkům, které z tohoto zneužívání plynou, a také zásadám ochrany tradiční lidové kultury před nevhodnou komercializací. Práce dále popisuje vývoj péče o tradiční lidovou kulturu, a vychází přitom z dokumentů, úmluv a koncepcí UNESCO, které byly v rámci této kultury přijaty. Součástí práce je i dotazník, který má za úkol zjistit, jaké je v současné době povědomí široké veřejnosti o tradiční lidové kultuře, a jaký je její názor na komerční zneužívání této kultury.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses