Účetnictví a hospodaření Junáka - svazu skautů a skautek ČR - Smolíková, Tereza (2013)
Bakalářská práce se zabývá účetnictvím a hospodařením občanského sdružení Junáka - svazu skautů a skautek ČR. V úvodu je nastolena otázka, který druh účetnictví (jednoduché nebo podvojné) je pro organizační složky Junáka výhodnější a proč. Práce pokračuje právní charakteristikou občanských sdružení a konkrétněji i právní charakteristikou Junáka - svazu skautů a skautek. Dále práce pojednává o možnostech Junáka vést účetnictví. Je zde vysvětleno za jakých podmínek může Junák vést účetnictví jednoduché, jeho právní nedostatky, a způsob vedení účetnictví podvojného. Další kapitola se týká možností hospodaření Junáka. Závěr práce je zaměřen na konkrétní příjmy a výdaje střediska Klíč Nový Bor. Zachycuje rozdíly v zaúčtování účetních případů v jednoduchém a podvojném účetnictví.