Divadelní festival Poláčkovo léto - ekonomický a společenský význam pro region Rychnovska - Hanzalová, Lenka (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ekonomického a společenského významu divadelního festivalu Poláčkovo léto pro region Rychnovska. Teoretická část se věnuje festivalům a situaci na české festivalové scéně, konkrétněji pak divadelním festivalům. Praktická část obsahuje informace o regionu Rychnovsko a následně se detailněji zabývá samotným festivalem Poláčkovo léto, jeho historií a organizací. Stěžejní částí je zjištění ekonomického významu, kde jsem informace čerpala především z interních dokumentů pořadatele, a společenského významu, pro které bylo použito dotazníkového šetření. Výsledky potvrzují stanovenou hypotézu, podle které je Poláčkovo léto významnou kulturní akcí Rychnovska a její ekonomický, ale především společenský význam má velkou hodnotu pro život celého regionu.