Urbanistický vývoj města Teplice - Bělová, Kristýna (2013)
Tato práce se věnuje vývoji vzhledu, velikosti a struktury města Teplice od historického vývoje po ten současný. Dále se zaměřuje na další urbanistické okruhy jako je doprava, bytový fond a zeleň. Vyústěním práce je definování hlavních současných urbanistických problémů města a nalézání řešení a inspirací pro rozvoj města. Hlavními zdroji pro zkoumání tématu jsou literatura věnující se historii Teplic, územní plán, integrovaný plán rozvoje města, vlastní terénní průzkum a konzultace s odborníky.