Oceňování rizik při úvěrování malých podniků - Sushkova, Alina (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou oceňování rizik při úvěrování malých podniků a kroky úvěrového procesu. Cílem práce je teoretický rozbor úvěrového procesu, vymezení specifických vlastností malého podniku z pohledu banky a popis rizik ovlivňujících jeho činnost. Největší důraz byl kladen na teoretické vymezení rizik ovlivňujících podnik z pohledu banky a kroky úvěrového specialisty při posouzení možnosti podniku v budoucnosti úvěr splatit. První část práce je věnována teoretickému vysvětlení procesu oceňování, ve druhé části budou výše vysvětlené postupy aplikovány na vybranou stavební společnost STAMET s.r.o.