Sčítání lidu ve vybraných evropských zemích - Jandová, Veronika (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sčítání lidu od historie, přes současnost až po budoucnost a to ve vybraných evropských zemích. Jsou zde zaznamenány informace o základních pramenech demografických údajů, metodách sběru dat, dále taktéž o mezinárodních organizacích a dokumentech. Následuje téma, které zahrnuje údaje o jednotlivých sčítáních na našem území, ale i ve vybraných evropských zemích. Zakončení práce spočívá v grafickém znázornění vybraných ukazatelů zjišťovaných, jak ve zdejších censech, tak v zahraničních.