Sčítání lidu ve vybraných evropských zemích - Jandová, Veronika; Langhamrová, Jitka, 1958-; Kačerová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sčítání lidu od historie, přes současnost až po budoucnost a to ve vybraných evropských zemích. Jsou zde zaznamenány informace o základních pramenech demografických údajů, metodách sběru dat, dále taktéž o mezinárodních organizacích a dokumentech. Následuje téma, které zahrnuje údaje o jednotlivých sčítáních na našem území, ale i ve vybraných evropských zemích. Zakončení práce spočívá v grafickém znázornění vybraných ukazatelů zjišťovaných, jak ve zdejších censech, tak v zahraničních.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses