Investiční certifikáty na evropských burzách-současnost a perspektiva - Škrobák, Martin; Málek, Jiří, 1953-; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce "Investiční certifikáty na evropských burzách- současnost a perspektivy" nejprve seznamuje čtenáře s obecnou charakteristikou investičních certifikátů, vlastnostmi a fungováním jednotlivých konstrukčních typů obchodovaných na evropských burzách. V návaznosti na to jsou zdůrazněny podstatné náležitosti, na které by měl investor v souvislosti s nákupem investičních certifikátů dbát, a také rizika spojená s tímto instrumentem, včetně možností, jak tyto rizika snížit, či je dokonce úplně eliminovat. Práce čtenáře seznamuje se situací investičních certifikátů na jednotlivých evropských burzách a jejich výhledů, od Burzy cenných papírů Praha jako malé, v kontextu obchodování investičních certifikátů nevýznamné burzy, až po nejrozvinutější burzy v Evropě, jako jsou Deutsche Börse a Stuttgart Börse. Čtenář tak může z této práce čerpat informace při rozhodování o tom, jaká burza mu z hlediska investování do investičních certifikátů vyhovuje nejlépe.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses