Finančný arbiter v ČR a komparácia s mimosúdnym vyrovnaním v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska - Tóth, Daniel (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá inštitútom pre mimosúdne riešenie sporov vo finančnej oblasti, ktorým je finančný arbiter Českej republiky. Práca postupne vymedzuje vznik a vývoj tohto inštitútu v ČR, postavenie a voľbu arbitra, priebeh konania, vydanie rozhodnutia a možnosti podať opravné prostriedky proti tomuto rozhodnutiu. Taktiež sa venuje medzinárodnej spolupráci v oblasti Európskej únie a sveta. V poslednej časti sa venuje právnej úprave podobného inštitútu v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska, t.j. Financial Ombudsman Service, a jej súčasťou je aj porovnanie s úpravou českou. V závere sú spomenuté návrhy a možné inšpirácie britskou úpravou.