Finančný arbiter v ČR a komparácia s mimosúdnym vyrovnaním v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska - Tóth, Daniel; Málek, Jiří, 1953-; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá inštitútom pre mimosúdne riešenie sporov vo finančnej oblasti, ktorým je finančný arbiter Českej republiky. Práca postupne vymedzuje vznik a vývoj tohto inštitútu v ČR, postavenie a voľbu arbitra, priebeh konania, vydanie rozhodnutia a možnosti podať opravné prostriedky proti tomuto rozhodnutiu. Taktiež sa venuje medzinárodnej spolupráci v oblasti Európskej únie a sveta. V poslednej časti sa venuje právnej úprave podobného inštitútu v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska, t.j. Financial Ombudsman Service, a jej súčasťou je aj porovnanie s úpravou českou. V závere sú spomenuté návrhy a možné inšpirácie britskou úpravou.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses