Vzdušný prostor volných tratí v České republice - Mikulenka, Jiří; Zelený, Lubomír; Kraus, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na koncept Vzdušného prostoru volných tratí a na jeho zavedení v České republice. Hlavním cílem práce je blíže popsat zavedení tohoto konceptu ve vzdušném prostoru České republiky a analyzovat jeho přínosy. Pro lepší pochopení problematiky jsou v teoretické části práce popsány pojmy, které se úzce pojí s leteckou dopravou - vzdušný prostor a jeho členění, letové provozní služby a poplatky za tyto služby. Dále jsou zmíněny důležité mezinárodní organizace působící v letectví a právní rámec celého konceptu. V praktické části práce je zmíněna metodika analýzy přínosů a prezentovány výsledky. Z výsledků analýzy jsou patrné hlavní přínosy zavedení konceptu a to ekonomického rázu z pohledu leteckých dopravců ve formě úspor nákladů spojených s pohonnými hmotami a ekologického rázu v podobě snížení množství produkovaných emisních plynů.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses