Vliv migrace na kriminalitu v ČR - Hlad, Pavel; Brožová, Dagmar, 1958-; Pichaničová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce využívá panelová data ke zjištění vztahu mezi mírou imigrace a mírou majetkových trestných činů v ČR v letech 2005 až 2011. Navzdory veřejnému mínění výsledky odhadu modelu metodou "fixed effect" ukazují negativní vliv imigrace na míru kriminality, respektive, že přibývající počet imigrantů v obyvatelstvu snižuje počet zločinů na jednoho obyvatele. Negativní vliv byl odhalen i u jednotlivých trestných činů (loupeží, krádeží vloupáním, krádeží prostých), přičemž největší závislost byla nalezena u krádeží prostých. Při zkoumání vlivu jednotlivých národností byl zjištěn silný pozitivní vliv občanů slovenské národnosti na počet trestných činů.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses