Komparace účetnictví a daňové evidence u individuálního podnikatele - Kališová, Viktória; Miková, Tereza; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce porovnává vedení daňové evidence a účetnictví u individuálního podnikatele. Vymezuje legislativní úpravu daňové evidence a účetnictví a jejich základní charakteristiky a principy. Popisuje jednotlivé rozdíly ve vedení těchto dvou typů evidencí, a to konkrétně u hmotného majetku, nehmotného majetku, zásob, pohledávek, závazků a cizí měny. Analyzuje odlišné způsoby zjištění základu daně na konci zdaňovacího období a popisuje postup účetní uzávěrky. Práce se věnuje i problému přechodu z vedení daňové evidence na vedení účetnictví. Závěr práce obsahuje praktický příklad, který zobrazuje hospodaření podnikatele v daňové evidenci a v účetnictví a následně porovnává zjištěné základy daně.
Vedoucí práce: Tereza Miková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses