Potenciál obnovitelných zdrojů energie v Běloruské republice - Sarakavik, Ivan (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá situací v oblasti obnovitelných zdrojů energie (OZE) v Běloruské republice. Popisuje současný stav hospodářství a energetiky Běloruské republiky. Dále obsahuje popis dopadu politických, ekonomických a sociálních faktorů na rozvoj OZE. Cílem bakalářské práce je zhodnotit, jaké OZE se dá využit v podminkách Běloruské republiky a určit technický a ekonomický potenceál instalace OZE v Bělorusku.