Srovnání daňových systémů Švédska a České republiky - Jakubcová, Alžběta (2013)
Bakalářská práce pojednává o českém a švédském daňovém systému. Cílem práce je analyzovat a popsat tyto dva odlišné daňové systémy a porovnat rozdílné uplatnění daňové politiky na příjmové stránce veřejného rozpočtu. Práce se zabývá charakteristikou obou systémů a zároveň jejich srovnáním, v rámci kterého byly jako relevantní hodnoty zvoleny daňový mix, velikost inkasa daní do státního rozpočtu, daňová kvóta a hrubý domácí produkt, časová náročnost administrativy a velikost daňového břemene poplatníka. Po přečtení této bakalářské práce by čtenář měl získat ucelenou představu o daňových systémech České republiky a Švédska.