Srovnání daňových systémů Švédska a České republiky - Jakubcová, Alžběta; Dugová, Alena, 1985-; Láchová, Lenka, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce pojednává o českém a švédském daňovém systému. Cílem práce je analyzovat a popsat tyto dva odlišné daňové systémy a porovnat rozdílné uplatnění daňové politiky na příjmové stránce veřejného rozpočtu. Práce se zabývá charakteristikou obou systémů a zároveň jejich srovnáním, v rámci kterého byly jako relevantní hodnoty zvoleny daňový mix, velikost inkasa daní do státního rozpočtu, daňová kvóta a hrubý domácí produkt, časová náročnost administrativy a velikost daňového břemene poplatníka. Po přečtení této bakalářské práce by čtenář měl získat ucelenou představu o daňových systémech České republiky a Švédska.
Vedoucí práce: Alena Dugová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses