Komparativní analýza stavu a vývoje soukromého a veřejného vysokého školství v České republice - Schatral, Jan; Vltavská, Kristýna; Svoboda, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zabývá komparativní analýzou stavu a vývojem soukromého a veřejného vysokého školství v České republice. Na začátku je popsán vývoj českého vysokého školství a vyšších odborných škol. V práci je teoreticky popsáno financování jednotlivých složek terciárního vzdělávání. Další část se týká Dlouhodobého záměru na období 2011 -- 2015. Analytická část práce se zaměřuje na komparaci jednotlivých složek terciárního vzdělávání a snaží se na všechny složky aplikovat koeficienty ekonomické náročnosti používané při financování veřejných vysokých škol. Cílem této práce je odhalit rozdílnost mezi financováním na různých typech terciárního vzdělávání.
Vedoucí práce: Kristýna Vltavská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses