Památková péče ve Španělsku - Menclová, Eliška; Kouba, Vojtěch, 1983-; Novák, Zdeněk, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Práce přibližuje s ohledem na historické souvislosti a správní uspořádání současný stav kulturní politiky a péče o památky ve Španělském království. Vzhledem k absenci obecně dostupných informací k tomuto tématu se práce snaží souhrnně analyzovat prostředí a systém památkové péče ve Španělsku. Práce popisuje legislativní podmínky v oblasti památkové péče, institucionální zabezpečení, charakteristické prvky kulturního dědictví, způsoby ochrany kulturního dědictví a také typologii vlastnictví v decentralizovaném systému památkové péče ve Španělsku. V neposlední řadě práce přináší základní statistické informace týkající se kultury ve Španělsku a informace o nástrojích podpory vlastníků památek.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses