Psychologické a estetické prostředky reklamní fotografie a jejich účinnost. - Krulišová, Eliška (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na psychologické, estetické, fotografické a grafické prostředky, které se využívají v reklamní fotografii a potažmo reklamní inzerci. Ověřovanou hypotézou je prokázání vlivu zmíněných prostředků na účinnost reklamního inzerátu. Teoretická část se věnuje reklamní fotografii, psychologii reklamy, rozboru užívaných prostředků a teoretickému základu měření účinnosti reklamy. Praktická část získané poznatky užívá v analýze Výzkumu účinnosti časopisecké reklamy, který hodnotil účinnost vybraných reklamních inzerátů, a výsledky plynoucí z výzkumu odůvodňuje.