Financování vysokých škol v ČR a v USA - Weinmannová, Jana (2013)
Bakalářská práce se zabývá financováním vysokých škol v České republice a USA. Popisuje současnou situaci vysokého školství v České republice a v USA, analyzuje problematiku financování studia na vysokých školách a porovnává systémy obou zemí z hlediska zdrojů financování veřejných i soukromých vysokých škol. Dále ukazuje vývoj vysokého školství obou zemí prostřednictvím grafů a statistických ukazatelů. Zvýšená pozornost je v práci věnována systému finanční podpory studentů vysokých škol v USA i v České republice a návrhu zákona o finanční pomoci studentům v ČR v souvislosti se zavedením školného.