Financování vysokých škol v ČR a v USA - Weinmannová, Jana; Urbánek, Václav; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá financováním vysokých škol v České republice a USA. Popisuje současnou situaci vysokého školství v České republice a v USA, analyzuje problematiku financování studia na vysokých školách a porovnává systémy obou zemí z hlediska zdrojů financování veřejných i soukromých vysokých škol. Dále ukazuje vývoj vysokého školství obou zemí prostřednictvím grafů a statistických ukazatelů. Zvýšená pozornost je v práci věnována systému finanční podpory studentů vysokých škol v USA i v České republice a návrhu zákona o finanční pomoci studentům v ČR v souvislosti se zavedením školného.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses