Koncepce Kaizen a její aplikace - Staněk, Martin; Hykš, Ondřej; Martinez, Felipe; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá popisem strategie Kaizen jednak v rovině teoretické, tak následně i v rovině praktické. Konkrétní firmou, na které byl právě se implementující systém Kaizen popsán, je Avia Ashok Leyland Motors. Teoretická část se zabývá především vymezením základních pojmů, systémem 5S, visual managementem a vysvětlením japonského pojmu "muda". Cílem této práce je popsat a zhodnotit dosavadní vývoj implementace systému Kaizen. V praktické části je na základě interních dokumentů firmy popsán systém 5S, visual management a hlavní důraz je na systému zlepšovacích návrhů. V každé kapitole praktické části je uveden komentář, který rozebírá jednotlivé slabiny a přednosti těchto systémů. Celkovému shrnutí a posouzení přínosu se věnuje také závěrečná kapitola.
Vedoucí práce: Ondřej Hykš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses