Využití lineárního programování při optimalizaci portfolia - Baloun, Daniel; Charvát, Karel, jr.; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Mnoho lidí přemýšlí, kam investovat své finanční prostředky, mají ovšem jen omezené informace a nedokážou optimalizovat své portfolio. Velká část by ráda investovala do dluhopisů, ale téměř nikdo nemá kompletní informace o dluhopisech všech států. Tato práce přináší přehled dluhopisů jednotlivých států. V rámci práce byl vytvořen model, který je zaměřen na optimalizaci jejich nákupu. Model zohledňuje jejich výnosnost, rizikovost a preference investora. Na přiloženém CD se nachází aplikace, která byla vytvořena v rámci této práce. Aplikace byla vytvořena pomocí MS Excel a systému pro podporu MPL. Umožňuje investorovi využívat model i bez znalosti MPL a hlubších znalostí MS Excel.
Vedoucí práce: Karel Charvát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses