Porovnání úmrtnosti v ČR a v dalších zemích EU - Kleinová, Nikola; Fiala, Tomáš, 1953-; Rútarová Štiková, Radka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalářská práce porovnává vývoj úmrtnosti v České republice a v dalších státech EU v období od roku 1960 do roku 2010. V úvodu jsou vysvětleny základní pojmy a metody vypočtu úmrtnosti. Hlavní část práce je věnovaná analýze kojenecké úmrtnosti (bez rozlišení pohlaví) a střední délce života při narození a ve věku 30 a 65 let, zvlášť pro muže a pro ženy. Vybrané státy EU jsou rozděleny na "východní" (bývalé socialistické státy) a "západní" (ostatní státy). Cílem práce je srovnání úmrtnosti mezi těmito dvěma skupinami států.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses