Postavení korporátních daní v daňovém mixu vybraných zemí - Studénka, Marek (2013)
Korporátní daně představují nejen výnos veřejných rozpočtů, ale také ekonomický problém sui generis. Předkládaná práce shrnuje ve své první části přístupy ekonomické teorie k hodnocení postavení a dopadů korporátních daní v hospodářství s důrazem na otázku distorznosti. Druhá část práce se následně zabývá analýzou výnosů korporátních daní ve vybraných zemích (tj. G7 a Latinské Ameriky).