Postavení korporátních daní v daňovém mixu vybraných zemí - Studénka, Marek; Láchová, Lenka, 1959-; Matějka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Korporátní daně představují nejen výnos veřejných rozpočtů, ale také ekonomický problém sui generis. Předkládaná práce shrnuje ve své první části přístupy ekonomické teorie k hodnocení postavení a dopadů korporátních daní v hospodářství s důrazem na otázku distorznosti. Druhá část práce se následně zabývá analýzou výnosů korporátních daní ve vybraných zemích (tj. G7 a Latinské Ameriky).
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses