Politika spotřebních daní v zemích EU v období krize - Hrubanová, Adéla; Kubátová, Květa, 1952-; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce analyzuje politiku spotřebních daní v zemích Evropské unie v období krize. V první části se zaměřuje na vývoj výnosů spotřebních daní ve všech státech Evropské unie v období 2007 -- 2010 a dále analyzuje už jen některé členské státy. Druhá část se věnuje vývoji sazeb vybraných výrobků v letech 2008 -- 2013 a popisuje změny v sazbách u olovnatého a bezolovnatého benzínu, cigaret, lihu, piva a vína. Závěrečné zhodnocení potom poskytuje propojení důležitých souvislostí mezi oběma analýzami a zaměřuje se na změny v politice spotřebních daní u vybraných států. Především na změny daňové politiky od roku 2008 dodnes.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses