User Experience (UX) aplikácií pre mobilné zariadenia - Dziaková, Barbora; Doležel, Michal; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Táto práca sa zaoberá problematikou UX v kontexte mobilných aplikácií. Ukazuje UX ako stratégiu použiteľnú k dosiahnutiu biznis cieľov aplikácie, nie len pri jej samotnom návrhu, ale v celom životnom cykle. Je možné ju testovať a merať, vďaka čomu je možné odhaliť nedostatky a problémy v akejkoľvek fáze vývoja a hodnotiť dopady snažení skvalitňovať aplikáciu v dlhodobom časovom horizonte. V tejto oblasti je k dispozícii viacero nástrojov, ktorých vlastnosti sú v práci porovnané. Prostredníctvom týchto nástrojov môže prebiehať testovanie bez organizovania laboratórnych výskumov. Bol vykonaný užívateľský prieskum mapujúci vnímanie UX, ktorý ukázal, že jej význam je obrovský a zohráva kľúčovú úlohu pre budovanie popularity aplikácie.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses