Ekonomické aspekty pořádání indoorových a outdoorových festivalů elektronické hudby, analýza festivalů Mácháč a Pig Fest - Tošnarová, Tereza; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Hucková, Barbara, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spojenou s organizací festivalů elektronické hudby konaných jak v otevřeném, tak v uzavřeném prostoru. První část je věnovaná vymezení pojmů elektronická hudba a festival. Následují teoretické poznatky především z oblasti strategického plánování, financování a personálního zabezpečení festivalu. V praktické části jsou detailně analyzovány české festivaly Mácháč a Pig Fest. Analýza festivalů vychází z informací poskytnutých jejich pořadateli. Protože se jeden z festivalů koná v otevřeném prostoru a druhý v uzavřeném, je na těchto dvou případech možné poukázat na specifické problémy, kterým musí pořadatelé v různých prostředích čelit. Výstupem práce je souhrn nejdůležitějších úkolů, které je nutné při organizaci obdobné události vykonat. Součástí práce a dalším zdrojem informací je dotazníkové šetření.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses