Transformace městských kulturních organizací v Hradci Králové - Plašilová, Tereza (2013)
Tématem bakalářské práce je stále aktuální otázka transformace kulturních organizací. Je zde vymezena charakteristika právních forem divadel a symfonických orchestrů v ČR a pojem transformace. Druhá polovina teoretické části se zaměřuje na popsání kulturních aktivit a kulturní politiky města Hradce Králové. Cílem bakalářské práce je posouzení průběhu konkrétní transformace městských kulturních organizací v Hradci Králové a jejího vlivu na dané organizace. Východiskem jsou rozhovory s bývalým vedoucím odboru kultury, který celou transformaci připravoval, a s řediteli divadel a orchestru v Hradci Králové.