Transformace městských kulturních organizací v Hradci Králové - Plašilová, Tereza; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tématem bakalářské práce je stále aktuální otázka transformace kulturních organizací. Je zde vymezena charakteristika právních forem divadel a symfonických orchestrů v ČR a pojem transformace. Druhá polovina teoretické části se zaměřuje na popsání kulturních aktivit a kulturní politiky města Hradce Králové. Cílem bakalářské práce je posouzení průběhu konkrétní transformace městských kulturních organizací v Hradci Králové a jejího vlivu na dané organizace. Východiskem jsou rozhovory s bývalým vedoucím odboru kultury, který celou transformaci připravoval, a s řediteli divadel a orchestru v Hradci Králové.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses