Finanční a marketingová stránka Mezinárodního divadelního festivalu Setkání-Stretnutie - Šmotková, Vendula; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Hucková, Barbara, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na Mezinárodní divadelní festival Setkání-Stretnutie, který patří k nejvýznamnějším kulturním událostem Zlínského kraje. Cílem práce je představit tento divadelní festival, analyzovat jeho finanční a marketingovou stránku a zhodnotit přínos ke kulturnímu dění nejen ve Zlínském kraji, ale také v rámci české divadelní festivalové scény. V teoretické části je definován pojem festival, potažmo divadelní festival a jeho stručná historie, zároveň je zde uveden přehled významných současných mezinárodních divadelních festivalů v ČR. Následují kapitoly o financování kultury a marketingu, nezbytné pro praktickou část práce. V praktické části je pak představen Mezinárodní divadelní festival Setkání-Stretnutie, popsán jeho vznik a historie, dramaturgická koncepce a účastníci přehlídky. V další části je analyzována finanční a marketingová stránka této kulturní události. Následuje hodnocení marketingu divadelního festivalu a jsou navržena řešení ke zkvalitnění dané oblasti. Závěrečná kapitola je věnována zhodnocení významu a přínosu festivalu Setkání-Stretnutie pro Zlínský kraj a českou divadelní scénu.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses