Možnost využití sociálních sítí v prostředí firmy - Hlaváček, Jakub (2013)
Sociální sítě jsou fenoménem dnešní doby, který využívá velký počet uživatelů po celém světě. Pro marketingové využití, podporu prodeje a zvyšování povědomí je využívá stále více firem, které v nich objevily skrytý potenciál. Pouze malé množství firem ale má zkušenosti jak je využívat a chovat se v jejich prostředí. Tato práce obsahuje základy sociálních sítí a výběr těch nejvhodnějších, které se pro marketingové využití používají. Jsou zde popsány jednotlivé kroky, které by žádná firma neměla při přípravě marketingové kampaně zanedbat. Dále je zde popsán návod, jak připravit jednoduchou, ale účinnou kampaň v pro-středí nejsilnějšího sociálního média -- Facebooku. V případě, že vstupující firma nechce nic zanedbat a ponechat náhodě může využít služby specializovaných společností zaměřených na marketing na sociálních sítích nebo může použít některé z nástrojů, které práci s nimi ulehčují. Cílem práce je vytvoření uceleného pohledu na to, jak by firma měla postupovat při vstupu na sociální sítě a působení na nich.