Príčiny monopolizácie zdravotných poisťovní na Slovensku - Naščáková, Jana; Pfeifer, Lukáš; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cieľom bakalárskej práce je odpovedať na otázku, či je plánovaný unitárny systém, resp. monopolizácia zdravotného poistenia dostatočne ekonomicky odôvodniteľná, alebo sa v tomto prípade stretávame s čisto politickým rozhodnutím. Na zodpovedanie danej otázky práca analyzuje súčasnú situáciu zdravotného poisťovníctva na Slovensku, v nadväznosti ktorej porovnáva možné pozitíva a negatíva pripravovanej unitarizácie zdravotného poistenia. Pre zohľadnenie všetkých faktorov práca prevádza komparáciu zdravotných systémov vo vybraných krajinách Vyšehradskej štvorky, ktoré sú najpríbuznejšie prostrediu Slovenska. Na základe tohto skúmania, práca odpovedá na otázku, či plánovaný návrh je dostatočne ekonomicky vyargumentovaný.
Vedoucí práce: Lukáš Pfeifer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses