Analýza přínosů a nákladů Centrálního depozitáře cenných papírů, a.s. - Haasová, Eva; Křížek, Tomáš; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce popisuje Centrálního depozitáře cenných papírů, a.s. Centrální depozitář cenných papírů, a.s. je dceřinou společností Burzy cenných papírů Praha, a.s., která v roce 2009 získala povolení k činnosti centrálního depozitáře a v polovině roku 2010 převzala evidenci cenných papírů po Středisku cenných papírů. Úvodní část práce popisuje podstatu fungování centrálního depozitáře a podstatu fungování Střediska cenných papírů. V hlavní části práce jsou z pohledu dotčených subjektů hodnoceny přínosy a náklady fungování centrálního depozitáře oproti stavu, kdy by evidenci cenných papírů i nadále vedlo Středisko cenných papírů. V závěrečné části jsou shrnuty zjištěné přínosy a náklady a určeno, zdali zavedení centrálního depozitáře přineslo více přínosů než nákladů.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses