Metodika a aplikace odložené daně - Černá, Andrea (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá odloženou daní. Vysvětluje její význam v účetnictví, popisuje důvody vzniku a charakterizuje související pojmy. Dále obsahuje popis metod, způsob výpočtu a účtování. Také se zmiňuje o inventarizaci a vykazování odložené daně. Soustředí se především na praktickou aplikaci odložené daně na vybrané položky a jejich rozbor, to vše na základě české legislativy. V práci je zahrnut souhrnný příklad, který má pomoci pochopit souvislosti a poukázat na vliv odložené daně na disponibilní výsledek hospodaření. Cílem je vypracovat práci, která zasvětí čtenáře do nepříliš známé a často opomíjené problematiky odložené daně.