Analýza trhu s aplikacemi pro mobilní telefony - Havlíček, Jan (2013)
Cílem bakalářské práce je analýza čtyř světově objektivně nejperspektivnějších operačních systémů v mobilních telefonech. Měla by mapovat historii a vývoj těchto systémů, s cílem zaměřit se na integrované obchody s aplikacemi v těchto systémech. Zde zhodnotí bariéry vstupu nových aplikací na tyto obchody. Práce obsahuje výsledky ankety mezi vývojáři mobilních aplikací, jež se zabývá otázkami na životní cyklus aplikace, motivy vývoje mobilních aplikací nebo dobu návratnosti vynaložených nákladů na vývoj aplikací.