Daňová evidencia v ČR vs. Jednoduché účtovníctvo na Slovensku - Bilá, Michaela; Jurka, Robert; Steimarová, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá daňovou evidenciou v ČR a jednoduchým účtovníctvom na Slovensku a porovnaním základných rozdielov medzi týmito účtovnými postupmi. Práca sa v jednotlivých kapitolách zaoberá najprv vedením daňovej evidencie v Českej republike, jednoduchým účtovníctvom na Slovensku a daňovou evidenciou na Slovensku. V ďalšej kapitole sú stručne zhrnuté rozdiely medzi jednotlivými systémami. V praktickej časti je rozobraný vymyslený praktický príklad, ktorý je vypočítaný aj z pohľadu individuálneho podnikateľa v daňovej evidencii aj v jednoduchom účtovníctve. Práca sa nezaoberá riešením príkladu v daňovej evidencií na Slovensku, pretože v porovnaní s daňovou evidenciou v Českej republike má veľa podobných prvkov.
Vedoucí práce: Robert Jurka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses