Transferové ceny v účetnictví a daních - Vincíková, Hana (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice transferových cen, metodám jejich stanovení, související legislativě, dokumentaci a jejímu významu. Objasňuje, proč je transferovým cenám věnována velká pozornost. Obsahuje definice základních pojmů, tj. spojené osoby, řízené transakce, cena obvyklá a především princip tržního odstupu. Závěrem se zabývá rozsudky Nejvyššího správního soudu, významnými závěry, jež jsou důležité pro řešení soudních sporů.