Transferové ceny v účetnictví a daních - Vincíková, Hana; Jurka, Robert; Dolanská, Darina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice transferových cen, metodám jejich stanovení, související legislativě, dokumentaci a jejímu významu. Objasňuje, proč je transferovým cenám věnována velká pozornost. Obsahuje definice základních pojmů, tj. spojené osoby, řízené transakce, cena obvyklá a především princip tržního odstupu. Závěrem se zabývá rozsudky Nejvyššího správního soudu, významnými závěry, jež jsou důležité pro řešení soudních sporů.
Vedoucí práce: Robert Jurka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses