Lidská práva a palestinský problém - Shomaliová, Lucie (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje porušování lidských práv na území Palestiny, respektive na Západním břehu Jordánu a v pásmu Gazy. Na základě teoretického vymezení lidských práv ve Všeobecné deklaraci lidských práv a Ženevských úmluv je následně v praxi popsána současná situace na daném území. Cílem této práce je analyzovat způsoby porušování lidských práv ze strany Izraele a na základě této analýzy zjistit, zda se dají praktiky Izraele považovat za ilegální v rámci mezinárodního práva.