Lidská práva a palestinský problém - Shomaliová, Lucie; Prorok, Vladimír, 1956-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje porušování lidských práv na území Palestiny, respektive na Západním břehu Jordánu a v pásmu Gazy. Na základě teoretického vymezení lidských práv ve Všeobecné deklaraci lidských práv a Ženevských úmluv je následně v praxi popsána současná situace na daném území. Cílem této práce je analyzovat způsoby porušování lidských práv ze strany Izraele a na základě této analýzy zjistit, zda se dají praktiky Izraele považovat za ilegální v rámci mezinárodního práva.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses