Analýza CRM v konkrétní firmě - Dočekal, Petr (2013)
Bakalářská práce se zabývá řízením vztahů se zákazníky neboli CRM. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmu CRM, historii jeho vzniku a zkoumá jednotlivé prvky tohoto procesu. Uvádí výhody plynoucí ze zavedení systému řízení vztahů se zákazníkem a popisuje jeho fáze. Poukazuje na důležitost určení hodnoty pro zákazníka a hodnoty vztahu se zákazníkem při řízení. V praktické části jsou použity teoretické poznatky při analýze CRM ve vybraném podniku. Ze získaných informací a odhalených nedostatků v této oblasti je cílem práce vypracování návrhu změn a doporučení, které by zefektivnily řešení tohoto procesu ve společnosti.