Súvislosť vzdelanostnej a ekonomickej úrovne rodiny so školským vývojom žiaka - Kenderešová, Martina (2013)
Táto práca sa zaoberá vplyvom vzdelanostnej a ekonomickej úrovne rodiny na školský vývoj žiaka. Práca je rozdelená na teoretickú a empirickú časť. V úvode prvej kapitoly sú charakterizované základné pojmy. Ďalšia časť je zameraná na teórie, ktoré sa zaoberajú reprodukciou spoločnosti. V závere teoretickej časti uvádzam niektoré doteraz realizované výskumy, ktoré sa zaoberali vplyvom rodinného prostredia na formovanie vzdelanostnej dráhy jedinca. Empirická časť je venovaná výskumu, kde je popísaná jeho realizácia, výsledky a závery, ktoré z výskumu vyplývajú.