Analýza trhu práce z pohledu regionů ČR - Vaníčková, Lucie (2013)
Nezaměstnanost je velmi aktuální téma moderní doby. Ovlivňuje prakticky každého člověka ať už přímo nebo nepřímo. Cílem této práce je analýza pracovního trhu z pohledu regionů České republiky se zaměřením na nezaměstnanost. V teoretické části práce vysvětluji základní pojmy a definice týkající se trhu práce a především nezaměstnanosti. Analytická část se zaměřuje na porovnávání nezaměstnanosti v jednotlivých krajích v rámci České republiky na základě dat z Českého statistického úřadu.