Jaké faktory ovlivňují návštěvnost jazykových kurzů? - Kudějová, Barbora; Stroukal, Dominik, 1987-; Kuře, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce si jako hlavní otázku pokládá: Co ovlivňuje počet prodaných kurzů vybrané jazykové školy. Na základě ekonometrické analýzy byl zjišťován vliv zvolených determinantů na počet studentů navštěvující jazykovou školu Channel-Crossing v Radotíně v průběhu 12 semestrů během let 2007 až 2012. Výsledky neprokázaly významný vliv ceny, která se může zdánlivě jevit jako nejdůležitější. Vliv mají zejména determinanty určující typ kurzu, jako jsou úroveň, vyučovaný jazyk nebo zda se jedná o kurz pro dospělé, ale i makroekonomická proměnná nezaměstnanost. Analýza tím nastínila škole portfolio, které je nejvíce žádané a na které by se měla zaměřit.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses